Mäyränpesän ja Jurmingin väki on jo useana vuonna suunnannut yhdeksi viikonlopuksi mökille ja ajankohdaksi valikoituu aina syksy. Tämä johtuu suurimmilta osin siitä että retkeen halutaan yhdistää sienimetsäily, kynttilöiden tunnelmallinen valo, takkatuli ja pitkään haudutetut lihapadat. Tänäkin vuonna mökille suunnattiin, tällä kertaa Jurmingin isännän isän mökille.

Perjantai-iltana oltiin perillä pimeän jo laskeuduttua, ohjelmassa iltapalaa ja mukavaa oleilua. Tuoksi yöksi osui Suomen päälle vielä kunnon sade reippaiden tuulien saattelemana joten oikea mökkeilytunnelma saavutettiin heti!

m%C3%B6kki10-normal.jpg

Aamulla ponkaisimme Tessun kanssa ensitöiksemme järveen aamu-uinnille, veden lämpötila ei paljon yli 10 astetta ollut. Siitä olikin hyvä lähteä nauttimaan aamupalaa, pannukahvin kera tietysti. Upeassa auringonpaisteessa lähdettiin sieniä etsimään ja miesväki jäi seurailemaan josko aallokko hellittäisi että pääsisi veneellä liikenteeseen.

Muutaman tunnin kuluttua palasimme mökille, pussillinen suppilovahveroita mukana ja pakokauhuisten tunteiden saattelemana kun osuimme oikein kunnolla hirvikärpäskeskitykseen. Maalaistyttöinä emme normaalisti pienestä hätkähdä mutta tuo hirvikärpäsarmeijan hyökkäys vain oli yksinkertaisesti liikaa! Sen jälkeen lähes alennuimme tähyilemään vain tien puolelta metsikköön nyppien hiuksista ja vaatteista noita pieniä iljetyksiä.

Teimme isäntäväen portinpieleen syksyisen asetelman metsän antimista.

m%C3%B6kki8-normal.jpg

Lounaaksi lauantaina saimme nauttia itse tekemäämme mahtavan makuista sienipiirakkaa ja lähtivätpä miehetkin metsän siimekseen myöhemmin, eivätkä tyhjin käsin palanneet hekään.

m%C3%B6kki5-normal.jpg

Iltapäivällä naisväki uhmasi aallokkoa ja lähti rohkeasti soutelemaan. Ja se kannatti, loppujen lopuksi ei tuulikaan haitannut, auringonpaiste oli niin upea!

m%C3%B6kki-normal.jpg

 

m%C3%B6kki2-normal.jpg

Mukana oli Jurmingin 10-vuotias Lapinkoira Tzero joka aina valikoituu eläinkatraastamme näille reissuille mukaan.

m%C3%B6kki1-normal.jpg

Rennoissa tunnelmissa sujui lauantai iltaan asti, juhlistettiin Tessun synttäreitä hyvän ruuan ja juoman parissa sekä nautimme pimeässä laiturilla tyyntyneestä ilmasta.

m%C3%B6kki4-normal.jpg

Sunnuntaina Jurmingin isännän valmistaman ruhtinaallisen brunssin jälkeen alkoi siivoilu ja pakkailu. Miten neljä aikuista ihmistä saa noin lyhyessä ajassa sotkettua niin paljon??!

R&T