Viime perjantaina se sitten tapahtui -  nimittäin Seniori"partio"tyttöjen kesäretki Mäyränpesän lähellä olevalle metsäpellolle ja latoyöpyminen.

 

Keväällä kun olin koirien kanssa kyseisellä pellolla samoilemassa, mieleeni pälkähti ajatus kuinka hauskaa olisi kesällä tehdä muutamien reippaiden ystävien kanssa retki pellolle ja yöpyä pellon reunassa olevassa vanhassa ladossa.

Kesä tuli ja viikot menee niin hirveää vauhtia että päätettiin ryhtyä toimeen nyt kun yötkin on vielä lämpimiä.

 

Perjantaina siis Tessu, Sanna ja minä pistimme retkikunnan pystyyn.

IMGP8704-normal.jpg

Varusteet päätettiin viedä reilusti vanhan ajan maitokärryillä, jotka muutenkin ovat lähes päivittäisessä käytössä pihan eri puuhissa. Kärryyn on retkeä varten mahdutettu polttopuita, majoitustarvikkeita, lyhtyjä, ruokaa&juomaa.

IMGP8715-normal.jpg

Matkaa ei ole linnuntietä kuin kilometrin verran mutta noin puolet matkasta piti taittaa niittämättömän pellon poikki.

IMGP8723-normal.jpg

Illalla, ennen lähtöämme, satoi kunnolla vartin verran niin että hien lisäksi meidät kasteli korkea heinikko. Paitsi Sannan jolla oli fiksuna naisena sadehousut jalassa!

"Mitä ihmettä te siellä oikein teette?" Oli kysymys jonka kuulimme muutamankin kerran ennen retkeä. Ajatus vain  oli niin hauska, lapselliset laittoivat lapsensa hoitoon, eläinten hoitamiset oli delekoitu toisaalle ja lähdettiin itse leikkimään viisikkoa - ainakaan eväissä emme hävinneet yhtään!

Ladolle päästyämme tarkastimme majoituspaikan ja aloimme perustaa leiriä. Ja tietysti skoolasimme kesäjuomalla - mukana oli tuotu itse tehtyä Pina Coladaa, ananaksesta tarjoiltuna tietysti!

 

IMGP8724-normal.jpg

IMGP8730-normal.jpg

IMGP8769-normal.jpg

Aurinkoa olisimme toivoneet hieman näkyviin, mutta tärkeintä oli että lämpöä riitti!  Tessu sytytti nuotion, aikamme ensin tulitikkuja etsittyämme ja minun väitettyäni että olin keittiössä antanut tulitikut Tessulle. Noh, löytyihän ne lopulta.

Sitten ruokaa notskiin grillaantumaan. Ribsejä, makkaraa, täytettyjä herkkusieniä. Lisäksi itse tehtyä perunasalaattia, fetasalaattia. Kyytipojaksi muutamaa erilaista Rose-viiniä ja kuohuviiniä - Viisikko ei lienee nauttinut alkoholia, mutta tämä olikin aikuisten retki.

IMGP8880-normal.jpg

 

Illansuussa alkoi upea usva nousta pellolle ja pitkän aikaa vain ihailimme kaunista maisemaa. Kummallista ettei nähty kauheasti metsäneläimiä, ehkä ne katsoi viisaimmaksi pysyä pois kun meidän kikatus ja puuhailu raikasi pellolla. Ei siis varsinaisesti mikään bongausreissu.

IMGP8926-normal.jpg

Jaksoimme jutella ja valvoa pitkälti yli puolen yön ja väsyneinä mutta tyytyväisinä ja vatsat täynnä kömmimme latoon nukkumaan, herätäksemme aamukahdeksalta ihanassa luonnon rauhassa.

Tukikohta kasaan ja kotimatkalle. Suuntasimme Mäyränpesään Siipan valmistamalle aamupalalle. Tuoretta kahvia, omien kanojen munia rautapannulla paistettuna ja ruisleipää.

IMGP9026-normal.jpg

IMGP9028-normal.jpg

Ei ollenkaan pöllömpi retki.

Suosittelemme tekemään asioita joita muut kummeksuvat, se piristää!

(Mikäli aiot outoilla tällaisella latoretkellä,  täytyy toki kysyä lupa maanomistajilta mikäli ei sopivaa retkikohdetta satu löytymään omilta mailta)

R&T