Viikon ovat tipuset saaneet tutustua uuteen kotiinsa. He siis muuttivat ihan heti kun oli mahdollista ja vähän ennenkin, sillä isäntä teki kanalassa vielä viime hetken virityksiä kun tipusia sinne jo roijattiin. Tottuneesti isäntä jatkoi hommansa loppuun, vaikka jaloissa pyöri kanoista innostuneita tyttölapsia riasaksi asti, iso kiitos hänellle siitä!       

                          kana2-normal.jpg

Meni monta aamua että myöhästyin töistä, syystä että jumituin seurustelemaan tipujen kanssa. Päädyin laittamaan kellon soimaan hiukan aiemmin ja se on helpottanut tilannetta hieman. Töiden jälkeen kun haluaisin taas tuijotella kanoja on pienimuotoiseksi häiriöksi muodostunut kaksivuotias tänttärä, joka ei jaksa istuskella ja jutella kanoille kovinkaan pitkään.    

                                                                                                                                                                                         

                           kana1-normal.jpg

Kanalassa piipittää nyt 10kpl, seitsemän viikkoista Alholaista kanaa tai kukkoa, sekä yksi samanikäinen Silkki kana. Kolme heistä on varmoja kukkoja ja neljännestä on herännyt epäilys. Osa tipusista on Riikan ja muutaman viikon päästä, kun Mäyränpesän kanala on valmis, muuttaa muutama kananen sinne. Kukkoja kun on siunaantunut hiukan yli oman tarpeen ja heitä tullaan laittamaan kiertoon. Huudelkaa jos on tarvetta nuorille alho-pojille. Vaihtoakin eri sukuisiin alho-poikiin voidaan harkita, vaikka ei meinatakkaan tipusia hautoa. On siihen silti hyvä jättää pieni optio.

Oi tätä kanan omistajan onnea!

T