Iloinen voikukkaketo on taas vallannut Mäyränpesän viheralueet. Aloitin pihan siistimisurakan verannan edustalta johon halusin taas kesäkeitaan ja hieman kutsuvamman sisäänkäynnin. Talon varsinainen terassi antaa odottaa itseään varmaan vielä tämänkin kesän joten taas on otettava mielikuvitus käyttöön!

Homma lähti alkuun riisumalla kaikki vanhat viritykset ovenpielistä ja ottamalla hieman etäisyyttä aiheeseen. Lisäksi kävin puutarhalla ostamassa kukkia ja multaa. Hevosenlantaa olin jo tuonut tallilta viikolla.

s%C3%A4nkuy.jpg

Veranta.jpg

Kun olin saanut raivattua ylimääräiset kasvustot pois, levitin maahan muovia jonka päälle hain suurta soraa jota oli jäänyt yli navetan lattiavalusta. Siihen päälle sieniretkellä muutamia vuosia sitten metsästä löytynyt rautasänky. Rappujen toisella puolella on vanha aitan ovi ja perunalaari.

tyhj%C3%A42.jpgtyhj%C3%A4.jpg

Talon vanhat kattotiilet pääsevät uusiin tehtäviin ympäri Mäyränpesää, tällä kertaa ruukkujen alle.

Tänä vuonna kukiksi valitsin markettaa ja verbenaa. Lisäksi ostin samettikukkia joiden oli tarkoitus mennä kasvimaalle, mutta jätinkin ne väripilkuiksi. Lisäksi kaivoin kukkapenkistä iiristä yhteen ruukkuun, se oli niin hienoa siinä myös viime vuonna.

Vanhoja maitotonkkia en vaan raaski tänäkään vuonna viedä navettaan säilöön, ne vaan toimivat tässä ympäristössä niin hyvin.

valmis7.jpgkukat.jpgkukka2.jpgvalmis4.jpgvalmis.jpgvalmis2.jpgvalmis5.jpgvalmis6.jpgvalmis9.jpg

Kukat ovat ruukuissaan vielä kovin hentoja ja täyttävät varmasti elintilansa kesän aikana, sen verran on ravinteikkaat mullat!  Löytyykö nurkistasi aarteita jotka voisivat saada uuden käyttötarkoituksen pihamaallasi?

Seuraavaksi täytyy iskeä muiden aluiden kimppuun, ulkosaunan terassin ympäristön somistus varmaankin vuorossa kun kesäloma alkaa.

 

 

R