Joka puolella kuuluu huokailua ja valitusta kun on taas niin pimeää ja synkkää ja kun luntakaan ei ole. Voivoi, tuleeko taas musta joulu ja kun kukaan ei käytä heijastimia.

Älä lannistu! Ota kaikki irti tästä synkeydestä ja nauti hämäränhyssystä, rauhoitu. Sytytä kynttilöitä, lämmitä takkaa, kääriydy viltin alle. Itse ainakin nautin tästä rauhallisesta ajasta. Joka syksy iskee "Sosiaalinen väsymys" joka alkaa tuolta syyskuulta ja jatkuu ennalta määrittelemättömän ajan mutta viimeistään pikkujouluaikaan mennessä se on normaalisti päättynyt. Silloin en halua sopia menoja etukäteen, nyt olemme Mäyränpesässä keskittyneet tilan talvikuntoon laittamiseen, pihalta siivoiltu polkupyörät ja muut irtotavarat pois joiden ei toivo löytyvän lumen alta,  pihassa lunta auraavan traktorin toimesta. Navettaa on kunnostettu ja suunnitelmia riittää tuleviksikin vuosiksi!

syksy.jpg

Myös liikunta auttaa jaksamaan ja itse olen pitkin syksyä hankkinut hyvänmielen paukkuja mm. uimahallista ja viime viikkoina kuntosaliharrastuksen elvyttämisestä. Hevospuuhat toki ovat ihan arkipäivää, oman hevosen kanssa puuhailu yhdistää ulkoilman ja tämän ihanan harrastuksen tuomat edut. Terapiaa parhaimmillaan. Hyvässä kunnossa jaksaa paremmin ylivoimaiselta tuntuvaa ajanjaksoa. Tosin rehellisyyden nimissä minun on kyllä myönnettävä että nämä välivuodenajat, syksy ja kevät on minulle mieluisimpia. Kura ja loska vain on siitä maksettava hinta.

Kotona nautin hämärästä tunnelmasta, olen laatinut muutamia uusia valopilkkuja ympäriinsä ja kynttilät palavat ympäri huushollia joka ilta. Lisäetuna tästä hämäryydessä on se että vaikkei viikkoon imuroi, ei tilanne näytä niin huolestuttavalta kun valoisaan aikaan!

syksy5.jpg

syksy2.jpg

syksy4.jpg

syksy3.jpg

Mielestäni ihan hyvällä omallatunnolla voi  antaa pimeyden ympäröidä itsensä ja kerätä voimia juuri itselleen parhaaksi näkemällä tavalla. Minä otan lasin viiniä ja nautin hiljaisuudesta ja erakoitumisesta koko rahan edestä!

R